NAJBOLJ OKUSEN MED NA SVETU

, 04.07.2023


Slovenski gozdni med je postal finalist prestižnega mednarodnega tekmovanja za najboljši med na svetu z okušanjem za leto 2023

Finale  dvanajstega mednarodnega  tekmovanja degustacije medu, z naslovom »12th Annual Black Jar International Honey Contest«, je potekalo  v nedeljo, 4. junija 2023, v Ashevillu, ZDA. Prestižnega tekmovanja so se udeležile vse države, ki so želele tudi po tej poti predstaviti in promovirati svoj med. Slovenski gozdni med čebelarja Bojana Donka iz Dolgovaških goric, Lendava, je bil eden izmed 30 finalistov, ki so ”preživeli” več izločilnih krogov in je postal nosilec naslova finalista v konkurenci svetlejših jantarnih medov (»LIGHT AMBER«).

Letošnji naziv "Najbolj okusen med na svetu" je prejel José Meseguer, Castello, Španija. Prijavljenih je bilo več sto medov iz različnih držav sveta. Finalisti so prejeli certifikat z imenom in priimkom ter lokacijo (izvor) medu in seveda pravico objave priznanja na spletnih straneh, na socialnih omrežjih itd… Gozdni med, ki je postal finalist tega prestižnega tekmovanja je pridobil tudi posebno nalepko, ki se lahko uporablja kot nalepka.    

Organizatorji menijo, da so vsi finalisti zmagovalci in zato so objavili imena in lokacije finalistov na spletnih straneh:

https://centerforhoneybeeresearch.org/results-2023/

Naj poudarimo, da je bil v letu 2023 gozdni med čebelarja Bojana Donka iz Lendave edini slovenski med, ki se je prebil v finale za najboljši med z okušanjem. Poudariti je potrebno, da je bil v letu 2022 na istem tekmovanju odlični ajdov medom prepoznan kot finalist, kar je dokaz, da se slovenski med še naprej uvršča v sam svetovni vrh kvalitetnih medov in to v različnih kategorijah.     

Gozdni med, ki ponosno nosi SMGO označbo, ki ga prideluje čebelar Bojan Donko iz Lendave, se trži pod prodajno znamko MELLIFERA. Naročite in kupite ga lahko na spletnih straneh https://mellifera.si ali pišete na info@mellifera.si. oz. pri samem čebelarju. Možen je nakup tudi v Supernovi Ljubljana Šiška v medomatu (avtomat z medom), kjer vas čakajo tudi druge vrste odličnih medov slovenskega porekla.   

-> Čebelarstvo DONKO

 

Zapis pripravil:

Center za raziskavo čebeljih pridelkov, svetovanje in prodaja, Bojana Vrviščar s.p.,  Pacinje 37b, 2250 Ptuj, julij 2022.

Trženje, promocija in distribucija medu čebelarstva Donko pod blagovno znamko MELLIFERA.  

https://www.facebook.com/mellifera.si

https://mellifera.si/

info@mellifera.si