Čebelarstvo Donko

POT DO MEDU JE MAESTRAL VRHUNSKEGA ORKESTRA Z VRHUNSKIM DIRIGENTOM.

Vzreja matic - poezija čebelarstva

Na kmetijo DONKO sta  že dalnjega leta 1982 priletela dva roja in sicer iz čebelnjaka pokojnega MLINARIČ Stanka in BAGLADI Ladislava, slednji je bil glavni boter in mentor, da sem se začel ukvarjati s čebelarstvom. S počasnim povečevanjem čebeljih družin sem sedaj pristal nekje na številki 150 pridobitnih družin in nekaj rezervnih, kateri so stacionirani v Dolgi vasi.

Ker so kupci povpraševali po temnih medovih sem začel prevažati čebele na gozdne paše in sedaj prevažam v dveh prevoznih enotah, kamionska prikolica in kamion. Rekli so, da se med rodi na kolesih, in res se.

Leta 1988 sem se začel tudi ukvarjati z vzrejo rodovniških matic, najprej za lastno uporabo pozneje pa tudi za druge čebelarje. Sedaj, po pridobljenih neprecenljivih izkušnjah vzrejam rodovniške matice pod nadzorom KIS-a, katere uspešno prodajam večino v sosednjo Madžarsko. Pri nas lahko dobite oplojene matice od prve polovice maja pa do pozne jeseni, katere tudi po dogovoru s kupcem pošiljamo tudi po pošti.

Vzreja matic, kot jo imenujejo POEZIJA čebelarstva spada v najbolj odgovorno delo v čebelarstvu, zato se veselimo vsakršnega obiska na našem vzrejališču čebeljih matic.

Čebelarsko društvo Lendava - Lendvai méhészek Egyesülete
Čebelarsko društvo Lendava - Lendvai méhészek Egyesülete

Glavna ulica 73
9220 Lendava - Lendva

E-mail: info@cdlendava.si

Kontakt: Štefan CIGUT

Davčna št.: SI46632387

Matična št.: 5207487000

IBAN: SI56 0234 2002 0195 879 ( NLB )


eNovice in obvestila

S klikom na gumb "Pošlji" boste poslali vaše ime in e-poštni naslov in se strinjate, da vam lahko pošljemo sporočila o novostih. Vašega e-poštnega naslova ne bomo posredovali nikomur, kadarkoli pa lahko zahtevate izbris.